Карфиол със зеленчуци
9 БВ
Необходими продукти:
1,5 БВ лук стар 180 гр.
2,5 БВ моркови 325 гр.
2 БВ карфиол замразен бланширан 400гр.
2 БВ домати консерва по етикет
1 БВ доматено пюре по етикет
сол, 3 скилидки чесън, магданоз, черен и червен пипер, пушен червен пипер, вода
Готвя това ястие в чугунената си тенджера, на газовия котлон. Наливам на дъното малко вода, в която задушавам лука, чесъна и морковите добре. Когато се задушат, прибавям останалите съставки, и готвя до готовност. Не преварявам. Готовото ястие претеглям, и деля на девет, получения грамаж е за 1 БВ. Балансирам с протеин и мазнина. Ястието се приготвя и с пресен карфиол, но аз есента си бланширам и замразявам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар