ЯБЪЛКОВИ МЪФИНИ
13 БПВ 26 ПМ
Необходими продукти:
3 БВ ябълка
10 БВ брашно семолина
5 БП извара Ведраре обезмаслена
3 БП 3 цели яйца
5 БП суроватъчен протеин изолат 50 гр.
26 БМ зехтин 80 мл. Удвояваме мазнините за изварата и протеина, и излишни са 3 БМ, но разпределени на всички блокове не е проблем.
Щипка сол, 10 гр. бакпулвер, ванилия, лимонова кора, лимонов сок, може лимонова есенция, 80 гр, еритритол със стевия от кето.бг и малко течна соевия
Всички продукти слагам заедно в робота си Нинджа, и ги пасирам на програма пюре, до гладка консистенция. Разпределям па формички, и пека на 230 гр. за 20 мин. Аз имам тавичка със силиконови формички, тринадесетия го пълня в самостоятелна, и го слагам на решетката на фурната отстрани.
Всеки мъфин е 1 БПВМ
В зоната печивата често стават глетави, тези мъфини са с вкус и консистенция на истински кекс. Рецептата е на майка ми Мария.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар