МОРКОВЕНА РАЗЯДКА
За да си направите тази много вкусна разядка, ви трябват няколко блока моркови, толкова блока скир, или цедено мляко, няколко скилидки чесън, и зехтин за намазване на тенджерката или тигана.Обикновено правя 6 блока, за да хапнем по 1, и да остане за друг път.
Начина на приготвяне е много лесен.
Морковите се настъргват. Ако имате електрическо ренде, е супер улеснение.
Задушават се под капак, в намаслен тиган или тенджера, с малко вода ако е нужно, за около 3-4 минути. Опитвам ги, и се стремя да не се сготвят много. Имайте предвид, че продължават да се готвят и след като се изключи котлона.
След като изстинат, се прибавят съответните блокове скир, или цедено мляко, и се овкусяват със сол.
Сместа се тегли, и се дели на вложените блокове, за да се получи колко е 1 БПВ. При ползване на обезмаслен скир, блоковете мазнини се удвояват.
Няма коментари:
Публикуване на коментар