"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

понеделник, 14 февруари 2022 г.

Морковена разядка

 МОРКОВЕНА РАЗЯДКА



За да си направите тази много вкусна разядка, ви трябват няколко блока моркови, толкова блока скир, или цедено мляко, няколко скилидки чесън, и зехтин за намазване на тенджерката или тигана.Обикновено правя 6 блока, за да хапнем по 1, и да остане за друг път.

Начина на приготвяне е много лесен. 

Морковите се настъргват. Ако имате електрическо ренде, е супер улеснение.

Задушават се под капак, в намаслен тиган или тенджера, с малко вода ако е нужно, за около 3-4 минути. Опитвам ги, и се стремя да не се сготвят много. Имайте предвид, че продължават да се готвят и след като се изключи котлона.

След като изстинат, се прибавят съответните блокове скир, или цедено мляко, и се овкусяват със сол.

Сместа се тегли, и се дели на вложените блокове, за да се получи колко е 1 БПВ. При ползване на обезмаслен скир, блоковете мазнини се удвояват.


Няма коментари:

Публикуване на коментар