ХЛЕБЧЕТА ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА
9 бр. по 2 БВМ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червена леща 250 гр.
зехтин 6 ч.л.
хуск 40 гр.
сол 1 ч.л.
бакпулвер 10 гр.
100 мл. вода
щипка риган
2 с.л. оцет
Лещата се накисва за няколко часа, след което, заедно с другите съставки се блиндира, до получаването на тесто. Оформят се девет топки, които могат да се сплескат, за да се получат по-сплеснати хлебчета. Пекат се върху хартия за печене, на 180 гр, с вентилатор, за около 30-35 мин. Всяко хлебче е 2 БВМ.
В рецептата лещата е 16 блока, но този излишен блок, като се раздели на 9, не е от значение.
Няма коментари:
Публикуване на коментар