"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

събота, 31 март 2018 г.

СТРАНДЖАНСКИ ЛАНГИДКИ 
ВТОРИ ВАРИАНТ
2 БПВМ И 3 БПВМ

За 2 БПВМ

2 БВ нахут накиснат 
1 БП белтъци 2бр.                               
1 БПМ сирене 
1 БМ мазнина за тигана                       
щипка сол, щипка бакпулвер, с.л. кисело мляко

За 3 БПВМ
3 БМ нахуТ
1 БП яйце 1бр.                                     
1/2 БП белтък 1 бр.                               
1,5 БПМ сирене 
1,5 БМ мазнина за тигана          
щипка бакпулвер, сол, с.л. кисело мляко

Нахута е предварително накиснат във вода , за 24 часа. Мери се след накисване. 
Смилам нахута с яйцата и киселото мляко, овкусявам, и прибавям натрошеното сирене. Намазвам леко тигана с четка, с мазнина, обикновено ползвам претопено масло ( Гхи, ги) защото си правя домашно масло. С лъжица сипвам от сместа, оформяйки малки лангидки. Стремя се да ги правя по тънки, за да се пекат по бързо, целта ми е да не прегарят. Като се изпекат от едната страна, с лопатка обръщам , за да се изпекат от другата.
Сервирам ги по няколко начина, най често с блок кисело мляко, но понякога ги допълвам с домашно крема сирене и блок домашно зоново сладко. Малко са трудоемки, всъщност не толкова, просто стават по бавно, което е проблем, когато приготвяш закуска за повече хора, затова ги правя когато не бързам за никъде :)             




                                               

Няма коментари:

Публикуване на коментар