"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

неделя, 10 септември 2017 г.

ПАРФЕ "Мичони"
12 БПВМ

Кисело мляко 250мл.                          1 БП  1БВ
Извара 504гр.                                       9 БП
Желатин 25гр.                                      2 БП
Мед 2 с.л.                                             4 БВ 
Плодове                                                7 БВ
стевия

Желатина е с половин блок повече, за да има и за плодовете, не го отразявам, защото такова малко количество, няма да се отрази на общия баланс. 
Изварата, киселото мляко и меда, се разбиват в нутрибулета възможно най-добре. Може и с пасатор, но трябва да се разбият много фино. Желатина се накисва във вода, и след като се желира, се затопля в микровълновата, като трябва да се внимава да не заври. 
Плодовете се нарязват на малки кубчета, разбъркват се , и се разпределят равномерно по дъното на формата. С лъжица се поливат с малко от разтворения желатин. Формата се поставя в хладилник, за да могат плодовете да се постегнат. Останалия желатин се разбърква с млечната смес, и се доувкосява по желание със стевия. След като плодовете се постегнат, излива се част от сместа върху тях, и пак се слага в хладилник. Това се прави с цел, плодовете да не изплуват. След това се изсипва останалата част от сместа и се връща в хладилника, където се и съхранява.
За по лесно изваждане на парфето, ползвам силиконова форма. Преди да го обърнете, потопете дъното на формата за малко в топла вода, друг начин е предварително да се намаже формата с мазнина.
Парфето се реже на дванадесет парчета, като всяко е 1 БПВ, трябва да се балансира с блок мазнина.
За направата на днешното парфе, са използвани смокини, сини сливи и замразени вишни.



  

Няма коментари:

Публикуване на коментар