крайпътна кръчма
препълнена с угарки
корубата на костенурка
Николина Рачева
ЧУШКИ БЮРЕК / ЧУШКИ ПЪЛНЕНИ С ЯЙЦА И СИРЕНЕ
ПОРЦИЯТА Е 3 П+2В+3М, ЗА БАЛАНС ПРИБАВЕТЕ ТРЕТИ БЛОК ВЪГЛЕХИДРАТ
1,5 БВ печен пипер 210 гр.
0,5 БВ брашно
1 БП извара
1 БП сирене
1 БП яйца/белтъци
3 БМ мазнина по избор за намазване на тигана
Смесват се добре яйцата със сиренето и
изварата, отварят се чушките по дължина, и се пълнят със сместа.
Брашното се слага в цедка, и с него се поръсват напълнените пиперки.
Тигана и пиперките се напръскват с мазнина и се пекат до готовност.
Аз ползвам еър фраер.
Порцията трябва да се балансира с 1/2 БВ.
Няма коментари:
Публикуване на коментар