ЕЧЕМИЧЕНА СУПА С ТИКВИЧКИ
ТРИ СУПИ, ВСЯКА Е 2 БПВМ
240 гр тиквичка нарязана на малки кубчета 1в
40гр морков смлян на чопъра
1/2в
65 гр стар лук смлян на чопъра
1/2в
овес 56 гр 4в
магданоз дръжки и листа
керевиз листа
сол, черен пипер
варено пилешко или кайма за топчета
вариант 1
слагате около 800 гр пилешки бульон в
тенджерката да завира, режете лука и миркова на чопъра и ги слагате в бульона,
ако ечемика ви е предварително сварен го слагате накрая, ако не , го слагате
при морковите да се вари. режете тиквичката на кубчета и я прибавяте и нея,
също и солта и пипера. след завиране варите 5-10 минути . изключвате котлона и
прибавяте ситно наразяния керевиз и магданоз.
делите супата на три и към всяка купа
прибавяте 50 грама от вареното месо и 2/3 ч.л. зехтин.
вариант 2
слагате вода за три супи да заври, в нея
слагате да се сварят топчета от свинска кайма 180гр. овкусена с подправки.
изваждате сварените топченца и слагате да се варят зеленчуците като в вариант
едно. накрая вместо пилешко разпределяте каймата .
вариант три
варите зеленчуците като вариант едно, я
във всяка купа за протеин натрошавате два блока сирене :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар