"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

сряда, 6 април 2016 г.

ЕЧЕМИЧЕНА СУПА С ТИКВИЧКИ

ТРИ СУПИ, ВСЯКА Е 2 БПВМ


240 гр тиквичка нарязана на малки кубчета                     1в
40гр морков смлян на чопъра                                             1/2в
65 гр стар лук смлян на чопъра                                           1/2в
овес 56 гр                                                                                   4в
магданоз дръжки и листа
керевиз листа
сол, черен пипер
варено пилешко или кайма за топчета

вариант 1

слагате около 800 гр пилешки бульон в тенджерката да завира, режете лука и миркова на чопъра и ги слагате в бульона, ако ечемика ви е предварително сварен го слагате накрая, ако не , го слагате при морковите да се вари. режете тиквичката на кубчета и я прибавяте и нея, също и солта и пипера. след завиране варите 5-10 минути . изключвате котлона и прибавяте ситно наразяния керевиз и магданоз.
делите супата на три и към всяка купа прибавяте 50 грама от вареното месо и 2/3 ч.л. зехтин.

вариант 2

слагате вода за три супи да заври, в нея слагате да се сварят топчета от свинска кайма 180гр. овкусена с подправки. изваждате сварените топченца и слагате да се варят зеленчуците като в вариант едно. накрая вместо пилешко разпределяте каймата .

вариант три

варите зеленчуците като вариант едно, я във всяка купа за протеин натрошавате два блока сирене :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар