ХЛЯБ ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА
И
ОВЕСЕНИ ТРИЦИ
30 БВ
10 БВ червена леща 150 гр.
12 БВ овесени трици и ядки
9 БМ зехтин 3 с.л.
Лещата се накисва във вода за една нощ, отцежда се, и към нея се прибавят 1 ч.л. сол, пакетче бакпулвер, на върха на ножа хлебна сода, 3 яйца, черен пипер, чубрица, 1 с.л. оцет, 6 ч.л. зехтин и на върха на ножа кимион. Пасира се, триците и ядките се смилат. Сместа се изсипва в продълговата форма за кекс, върху намазнена хартия за печене. Пече се на 200 гр. около 40 минути.
Една филийка 1 бвм излиза около 32-35 гр.
Няма коментари:
Публикуване на коментар