2 БП 1БВ 3БМ
Необходими продукти:
За палачинката
1/2 БП един яйчен белтък
1/2 БП извара
1 БВ овесени трици 2 с.л.
3 БМ зехтин 1 ч.л.
лъжица кисело мляко, щипка сол, щипка бакпулвер, стиска спанак пресен
Спанака се реже на дребно, и всичко се разбърква, без зехтина, той е за намазване на тигана.
Пече се на умерена температура, може под капак, обръща се внимателно, с широка лопатка, защото е крехка палачинката.
Плънката е от
1 БП шунка
или друг протеин по избор, и трябва още един въглехидрат за баланс, аз си оставям това място за плод според сезона.
Мазнините са повече заради белтъка и изварата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар