ЛУЧЕНА ЯХНИЯ
11 БВМ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
7 БВ ЛУК 910 ГР.
2 БВ МОРКОВИ 260 ГР.
1 БВ БРАШНО 14 ГР.
1 БВ ДОММАТИ ПРЕСНИ ИЛИ КОНКЕРВА ПО ЕТИКЕТ
11 БВ ЗЕХТИН 4Ч.Л.
Малко пипер не броя, в случая 60 гр. замразен, дафинов лис, магданоз дръжки за начало и листа за накрая, сол и черен пипер.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В чугунената си тенджера задуших под капак лука с морковите и подправките докато почти се сготвят. Трябва да се разбъркват честичко. Прибавих брашното, да се посготви и то, и последно доматите и купа пуешки бульон. Оставих да клокне още малко, добавих още пресен магданоз, и готово. Излезе ми по 120 грама за БВ. За бульон си варя пуйка или пиле, ползвам бульона за готвене, а месото за протеин по 20 гр за БП.
Няма коментари:
Публикуване на коментар