"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

петък, 4 март 2022 г.

Зеленчуци с елда

 Зеленчуци с елда 12 БВМ




2 бв лук 240 гр

2 бв морков 260 гр

1,5 бв тиквичка 360 гр

1,5 бв печен пипер 210 гр

5 бв варена елда 300 гр

12 бм зехтин 4 чл

В зехтина и малко пилешки бульон се задушават лука и морковите. Когато са готови, към тях се прибавят тиквичките, след няколко минути печените пиоерки и елдата. Овкусяват се със сол и подправки.

В оригиналната рецепта, зеленчуците се гриловат, после се режат на дребно, и се запържват в зехтина, прибавя се елдата, и накрая се добавя домат, задушават се още минута, и се махат от котлона. Много вкусно се получава, но не ми се седеше над тигана този път, и реших да ги направя по този по-лесен вариант. Също е много вкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар