Зеленчуци с елда 12 БВМ
2 бв лук 240 гр
2 бв морков 260 гр
1,5 бв тиквичка 360 гр
1,5 бв печен пипер 210 гр
5 бв варена елда 300 гр
12 бм зехтин 4 чл
В зехтина и малко пилешки бульон се задушават лука и морковите. Когато са готови, към тях се прибавят тиквичките, след няколко минути печените пиоерки и елдата. Овкусяват се със сол и подправки.
В оригиналната рецепта, зеленчуците се гриловат, после се режат на дребно, и се запържват в зехтина, прибавя се елдата, и накрая се добавя домат, задушават се още минута, и се махат от котлона. Много вкусно се получава, но не ми се седеше над тигана този път, и реших да ги направя по този по-лесен вариант. Също е много вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар