16 БПВМ
10 БВ елда
1 БВ моркови
1 БВ червено цвекло
1 БВ лук
3 БВ овесени трици
3 БП яйца
2 БП сирене
2 БП кашкавал
2 БП скир
7 БП кайма
16 БМ зехтин
Сол, черен пипер, магданоз, люто пиперче.
Лука, моркова и цвеклото, настъргани или нарязани на ситно се задушават с малко зехтин и вода до омекване.
Елдата се измива и подсушава. Запържва се в част от зехтина, налива се водичка, около 1 пръст да я покрие, и се вари около 5 минути. Похлупва се с капак, и се оставя да поеме водата.
Каймата се овкусява, и запържва.
Всички съставки се смесват, овкусява се сместа, и се оставя да престои, за да могат триците да я сгъстят. Сместа се тегли, и дели на 16.
С лъжица се оформят бургерите.
Пекат се на 220 гр, за около 12 минути на фраера.
Всеки бургер е 1 БПВМ.
Могат да се приготвят и като въглехидратен вариант, без сиренето и др. протеини, само с яйцата за спойка, тогава всяко бургерче ще е 1 БВМ
Няма коментари:
Публикуване на коментар