"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

четвъртък, 3 март 2022 г.

Бургери от елда


 Бургери от елда

16 БПВМ


10 БВ елда 

1 БВ моркови

1 БВ червено цвекло

1 БВ лук

3 БВ овесени трици

3 БП яйца

2 БП сирене

2 БП кашкавал

2 БП скир

7 БП кайма

16 БМ зехтин

Сол, черен пипер, магданоз, люто пиперче.


Лука, моркова и цвеклото, настъргани или нарязани на ситно се задушават с малко зехтин и вода до омекване.

Елдата се измива и подсушава. Запържва се в част от зехтина, налива се водичка, около 1 пръст да я покрие, и се вари около 5 минути. Похлупва се с капак, и се оставя да поеме водата. 

Каймата се овкусява, и запържва.

Всички съставки се смесват, овкусява се сместа, и се оставя да престои, за да могат триците да я сгъстят. Сместа се тегли, и дели на 16. 

С лъжица се оформят бургерите.

Пекат се на 220 гр, за около 12 минути на фраера.

Всеки бургер е 1 БПВМ.

Могат да се приготвят и като въглехидратен вариант, без сиренето и др. протеини, само с яйцата за спойка, тогава всяко бургерче ще е 1 БВМ



Няма коментари:

Публикуване на коментар