Доматен сос с патладжан
6 БВМ
3 БВ Домати консерва
3 БВ Печен патладжан
6 БМ Зехтин 2 чл
Сол, сух босилек, риган, лют пипер, чесън
Не съм написала грамажа на консервата, защото има значение каква ползвате. Моята е домашна, просто затворени домати, дори не са белени, броя я 330 гр за бв, както е по таблицата.
Патладжан изпечен е около 150 гр за бв, можете да си отделите 3 блока суров, и да си го изпечете отделно.
Начин на приготвяне:
В зехтина се запържва чесъна, смачкан и накълцан. Прибавя се патладжана, и се запържва да му изври водата. Прибавят се доматите, овкусява се, и се оставя да поври. Това е.
Много вкусно. И с много потенциал.
Готовото ястие се тегли, и дели на 6. Всяка порция е 1 БВМ, и трябва да се балансира съответно с протеин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар