речен завой
дали ще продължи пътешествието
на хвърлената пръчка
Николина Рачева
КЕКС "НАСЛАДА"
12 БПВМ
6 БВ 12 с.л. овесени трици
3 БВ 3 с.л. петмез
3 БВ замразен микс горски плодове
4 БП 240гр. скир
4 БП 8 бр. белтъци
4 БП 32 гр. суроватъчен протеин изолат
16 БМ 8 с.л. сусамов тахан
Ванилия, лимонова кора настъргана, няколко натрошени бадема или лешника за поръска, които не броя, щипка сол, бакпулвер 1 пакетче, 1 с.л. стевия течна лукс.
Смесвам всички съставки, без плодовете, и ги разбърквам с миксер.
От замразения микс отделям няколко малини, останалите плодове прибавям прибавям към сместа, и разбърквам внимателно.
Изсипвам сместа в тавичка, ползвам 26см.
Изсипвам сместа в тавичка, ползвам 26см.
След като изсипя сместа, поръсвам с натрошените малини и лешници.
Притискам и потупвам леко малините и лешниците с ръка, за да влязат леко в тестото.
Притискам и потупвам леко малините и лешниците с ръка, за да влязат леко в тестото.
Пече се на 180гр. до готовност.
След като кекса се изпече, не трябва да се вади веднага от тавата, първо трябва да изстине и да си стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар