ХЛЯБ ЗА ХЛЕБОПЕКАРНА
6 БВ 1 БП
1 БП два белтъка
3 БВ 120гр. накиснат нахут
3 БВ 6 с.л. овесени трици
2гр. бакпулвер, 2-3с.л. кисело мляко,сол,риган, и др. подправки по желание
Нхута е накиснат предварително във вода за поне 12 часа. Смила се в булет с белтъците, млякото, и малко вода, ако е необходимо.
Всички съставки се смесват, и се изсипват в купата на хлебопекарната. Пече се на програма само за печене, без месене. За час е готов.
Получава се сплеснато хлебче, което деля на две, после всяка половина разрязвам напречно, и от всяка получавам по две големи филии, по 1.5 БВ, идеални за сандвичи и бързи пици.
Хляба не е чудо на кулинарията, но е начин да се използва хлебопекарната, пести време и електроенергия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар