ЗОНОВА СТРАНДЖАНСКА ЛАНГИДА
2 БПВМ
брашно от нахут 16 гр. 1бв
брашно от ечемик 14 гр. 1бв
белтък 2 бр 1бп
сирене един блок 1бп
2 с.л. пълни кисело мляко
сол, щипка бакпулвер, подправки по желание
мазнина за намазване на тигана 2 бм
Смесвам съставките в купичка, без сиренето, и ги разбивам с миксер. Прибавям натрошеното сирене и разбърквам с лъжица. Пека в тиган, като взимам с лъжица от сместа, и правя малки лангидки. Разстилам ги на тънко, и внимавам котлона да не е много силен. Може сместа да се изсипе в тигана цялата, и ще се получи голяма лангида :) Обръщам с подходяща лопатка.
Понякога ги правя само с нахутено брашно, понякога смесвам различни брашна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар