августовска жега
едва едва припяват
дори щурците
Николина Рачева
ДОМАТЕН БЛАТ
12 БВ
1 БВ домати пресни
5 БВ нахут суров накиснат
6 БВ овесени трици 12 с.л.
два белтъка, кисело мляко, 10гр. бакпулвер, сол.
Нахута е предварително накиснат във вода за 24 часа, мери се след като се е накиснал и напоил с вода.
В блендер смилам доматите и белтъците, после прибавям нахута. Кисело мляко слагам колкото се налага, за да може да се смели нахута. Смления нахут, смесвам с триците, които съм смелила предварително на брашно, и бакпулвера, овкусявам със сол, разбърквам. Тегля цялата смес и деля на 9. Разпределям по формите. Пека около 25 минути на 230гр. Получават се много вкусни блатчета, от които стават разкошни мини пици и сандвичичи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар